„Болна сум “: Лилјана Петровиќ реши јавно да проговори и откри што и подари Проески пред да замине од овој свет

Времето за Лилjана Петровиќ  бавно поминува откако го нема Тоше Проески.

Таа веќе не е менаџер, целосно се повлече од јавноста. Утре навршуваат 12 години откако Тоше си замина од овој свет, настрдуваќи во сообраќајна несреќа. Лилjана вели дека октомври е најтажниот месец за неа во годината.

– Се чувствувам лошо. Јас сум болна и не сум добро. Веројатно тагата си го прави свое, целиот овој месец не се чувствувам добро и не сум расположена. И така секоја година во овој период. Тажена сум – вели Лилjана, која започна да работи со македонската ѕвезда во 2002 година.

– Знаете, работевме толку напорно што во тие пет години од нашата соработка бевме неразделни, делевме ден и ноќ и секој момент. Ги чувам сите подароци од него, тие ми се омилени. Нашите фотографии од нас насмеани висат на ѕидот. Го сакам неговиот часовник што тој ми го даде за неговиот роденден, последен пат. Јас ќе го чувам тоа засекогаш “, вели таа и со тага во гласот признава дека нема сила да оди на неговиот гроб:

– Јас не одам на гробот затоа што тој е околу мене. Едноставно не сакам да прифатам дека тој го нема. Јас секогаш се чувствувам лошо во овој период затоа што ме потсетува дека тој навистина го нема. Не можам да објаснам, вели Петровиќ .

FOTO: Z. LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

Facebook Comments
(Visited 27.114 times, 1 visits today)