Боже, не дозволувај да го сакам тоа што не ми е судено

Драги Боже,

 

Не дозволувај да се врзувам за она што не е наменето за мене. Не дозволувај да сакам нешто или некој што има намера да ме одземе од мене.

ADVERTISEMENT

Знам дека вашиот план е непознат, но сè додека не ми го откриете, олеснете ми го. Не дозволувај да се задржам на она што ми треба да го пуштам. Не дозволувај да сакам нешто што на крајот ќе ме уништи. Не дозволувај да ги сакам оние што ќе ми го скршат срцето.

Бидејќи лесно се врзувам и цврсто ги држам работите, затоа немој да ми дозволуваш умот да сака работи што не можам да ги решавам, не дозволувај умот да се обидува да сака работи што не ми требаат или работи што не ми се добри. Не дозволувај моето срце да сака луѓе што не ме сакаат. Не дозволувај моето срце да копнее кон оние што заминаа. Не дозволувај моето срце да се заљуби во некој што не сака да остане.

Но, дозволувај ми да заборавам на работи што никогаш не биле наменети за мене, дајте ми вера затоа што морам да верувам дека сум подобар без нив. Дај ми мудрост дека треба да разберам дека јас заслужувам многу подобро и дека ќе бидам среќна на друго место.

Но, за сега, не дозволувај ми да се држам до она што не е во ред со мене. Не дозволувај да вложувам толку многу во работи или луѓе што ќе морам да ги изгубам. Не дозволувај да сакам што не е мое. Не дозволувај да градам иднина околу тоа што е привремено.

Facebook Comments
(Visited 347 times, 1 visits today)
Loading...