Реклама
Наши ѕвезди

Бесценети мигови – испливаа фотографии од свадбата на Ванчо Петрушевски и неговата сопруга Лидија

Фотографиите од свадбата на легендарниот македонски актер ги воодушевија луѓето.

Реклама

Со неговиот лик пораснаа генерации и генерации.

Заедно со Ѓорѓи Колозов, Шенка Колозова, Гоце Тодоровски, Иван Кировски, Ванчо Петрушевски беше дел од првата постава на Македонските народни приказни.

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

Целата својата кариера Ванчо ја помина токму во Драмски театар и остави безброј актерски остварувања.

Маркетинг

Во Драмскиот театар работел сѐ до неговото пензионирање во 2017-та година.

Маркетинг
ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

Со успех настапувал во повеќе улоги во претстави од домашни и странски автори и секој пат покажувал духовити поединости кои им даваат на неговите ликови карактеристични движења и гримаси.

Освен актерството, негова голема пасија било и сликарството.

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

Во неговата викендичка во Орешани го наоѓаше својот мир и рај на земјата и окму таму најмногу творел.

Таму се ослободувал од од негативните тензии на градската бучава.

Токму таму и згаснал неговиот живот.

Како што беше објавено од МВР, причината за тоа бил струен удар.

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

На фан-страната на Ѓорѓи Колозов на Фејсбук, чиј админ е Горан Марковски, беа објавени фотографии од свадбата на Ванчо и неговата сопруга Лидија.

„Фотографиите се чудно летало со кои патуваме низ бесценетите мигови на минатото!

Ванчо Петрушевски со сопругата Лидија – на денот на нивната свадба.

Фотографиите ги објавуваме по повод роденденот на почитуваната Лидија!

Жива, здрава, весела и долговечна и уште многу бесценети мигови со најмилите“, стои во опис на фотографиите.

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејбук / Ѓорѓи Колозов

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button