Аца Лукас збесна на Кија Коцкар и нејзината книга – Иво Андриќ се превртува во гpoб

Аца Лукас е згрозен и поради тоа што неговата колешка Кија Коцкар во фалш ја имаше отпеано песната на Џеј „Недеља“.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

– Тоа значи дека овој свет отиде во три п… материна ( се смее). Јас добив едно сознание што тоа беше шоkнтно за мене кога ми кажа една новинарка дека минатата година најпродавна книга на саемот била книгата на Кија Коцкар, а пред неа книга на некој Зоран.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Каде отиде овој свет? Од единствените интелектуални манифестации, ако книгата на Кија Коцкар е најпрдаваната, тогаш новогодишната плескавица се повредни од нејзината книга и Саеот на книгата.

Не сакам да зборувам за тоа, Фуј, рекол Аца Лукас и потоа зборуваше и за неговиот пријател и колега Џеј Рамадановски.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

– Џеј ми се провлекуваше низ целиот живот и нека му е слава. Коментираа како тој е пoгребан во Алејата на заслужените граѓани, јас сега молам, кога ќе умрaм, за едно 150 години да не помислувате да ме пoгребате во Аелјата.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

За потсетување, еве како Аца Лукас помогна на семејството Рамадановски и по сmртта на Џеј.

Имено, како што пишуваше Ало.рс, фолкерот за својот покоен колега и голем пријател со години му бил голема поддршка, а сега откако повеќе го нема Џеј, одлучил да продолжи со таа пракса и да му помогне на неговото семејство.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Од кога Џеј го оперираше срцето во 2017 година, Лукас му помагаше и финансиски, но и на други начини.

Рамадановски поради болеста не можеше да настапува, па со тоа немаше ни приходи, но Аца Лукас со уште неколку колеги успеа да му обезбеди некои работи за живот, раскажал извор за Ало.рс близок до Лукас.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Како сmртта на големиот пријател длабоко го погоди реши по истиот принцип да помага на ќерката на Џеј, Марија на поранешната сопруга Нада, но и да биде тука и за ќерката Ана, но и за Андријана невенчаната партнерка на Џеј Рамадановски.

– Лукас ги контактирал најблиските колеги на Џеј и сите биле одлучни да помогнат на семејството Рамадановски.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

За почеток секој ќе даде доброволен прилог, колку има можност, а за пдооцна имаат план и еден хуманитарен концерт во чест на Џеј, но за помош на семејството, открива изворот за Ало.рс.

Идејата е како што пишува порталот, да има два концерти кои ќе станат траиционални, да се одржуваат минимум еднаш годишно, на нив да се пеат ислучително песните на Џеј,а целиот приход да оди кај Марија, Ана, Нада и Андријана.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

– Сите кoи го познаваа Џеј знаат дека тој имал лесна рака и секогаш помагач на сите кои им е потребна помош.

На сите им е позната приказната дека купувал храна за сиромашните, но и дека делел пари.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Поради таквото негово големо срце, не е ни чудно што Лукас е решен на некој начин да му возврати на неговата великодушност и да помогне на семејството на Џеј,вели изворот.

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

 

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм
(Visited 51 times, 1 visits today)