т-клетки

Короната е фатална повеќе кај мажите отколку кај жените: Одговорот е во Т-клетките кои го уништуваат ковидот
Вирално

Короната е фатална повеќе кај мажите отколку кај жените: Одговорот е во Т-клетките кои го уништуваат ковидот

Научниците од универзитетот Јејл во САД дојдоа до револуционерно откритие, дека клучот е во имунитетот односно Т-клетките кои посилниот пол…
Постојат луѓе на кои короната не им може НИШТО – еве во што е нивната ТАЈНА, објаснуваат водечки епидемиолози
Вирално

Постојат луѓе на кои короната не им може НИШТО – еве во што е нивната ТАЈНА, објаснуваат водечки епидемиолози

Научниците открија дека некои луѓе имаат таканаречен „скриен имунитет“, посебни клетки кои штитат од ковид-19. Како што експертите често споменуваат,…
Back to top button