Огласи

кадаиф

Своите ближни на Прочка израдувајте ги со вкусен кадаиф
Рецепти

Своите ближни на Прочка израдувајте ги со вкусен кадаиф

На Прочка се изведуваат богати обичаи како што се проштевањето (оттука и празникот го добил името), потоа амкањето, обредните огнови,…
Утре е Прочка, празник на простувањето – направете кадаиф
MAMA

Утре е Прочка, празник на простувањето – направете кадаиф

Утре е Прочка голем празник за македонскиот народ. Со него се поврзани голем број обичаи и верувања. Проштевањето е обичај…
Back to top button