андриќ

Молитва од еден писател, читајте ја секој ден: Вака му се обрати Иво Андриќ на Бога!
Вирално

Молитва од еден писател, читајте ја секој ден: Вака му се обрати Иво Андриќ на Бога!

Нобеловецот и писател Иво Андриќ во својата книга „Знаци по патот“ напиша и една искрена и убава молитва. Ако можете,…
„Доаѓаат времиња кога будалата ќе проговори, а ку*вата ќе се обогати“ – цитати на вечниот Иво Андриќ
MAMA

„Доаѓаат времиња кога будалата ќе проговори, а ку*вата ќе се обогати“ – цитати на вечниот Иво Андриќ

Иван „Иво“ Андриќ е  добитник на Нобеловата награда за литература во 1961 година. Неговите теми најчесто биле на теми поврзани со неговата…
Back to top button