Нега и здравје

Овој зачин го заменува шеќерот во кафето: Многу е поздрав, а вкусот нема да се промени

Advertisement

Нутриционистката Лиза Ричардс нагласува дека најдобро е да се држиме до обичното, црно кафе без додадено млеко или шеќер, бидејќи на тој начин трошиме непотребни калории. Тaa исто така советува еднаш дневно да додавате малку цимет во кафето.

Таа лично докажа колку е моќно кафето во комбинација со цимет. Имено, секое утро таа додавала по една лажичка од овој зачин во својот омилен пијалок. За еден месец забележала значителна разлика во тежината.

Advertisement

Таа успеала да ослабе шест килограми и да се ослободи од салото кое со години го имаше на стомакот.

„Циметот ја поттикнува термогенезата во телото“, објаснува Ричардс, а со тоа доведува до топење на масните наслаги.

– Тоа е процес на загревање на телото и може да доведе до тоа да согориме повеќе калории. Освен тоа, циметот е природна опција за стимулирање на термогенезата и секако е подобар избор од разни суплементи кои можат да го направат истото – објаснува таа.

Advertisement

Таа исто така забележува дека ова не е магична напивка и дека резултатите нема да бидат видливи без корекција на вашата исхрана и воведување физичка активност.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Advertisement

Поврзано

New Ad
Back to top button