Нема да ви се верува колку заработуваат од половина час нашите старлети – тарифа за која познати фаци НЕ сакаат да зборуваат!

Ги изнајмуваат на половина час или на цела ноќ?

Не е тајна дека еден од приходите на припадниците на естрадата е и наплаќањето за појавување на некој настан.

ADVERTISEMENT

Па така познатите пејачки, старлети, јутјубери и сите останати познати фаци заработуваат пари и од ангажманите што се појавуваат на некои престижни настани и одредено време се дружат со гостите.

Па така откако неодамна се појави веста дека еден од најпопуларните јутјубери на Балканот, Бака Прасе присуствувал на детски роденден, и за половина час заработил околу 1500 евра, во медиумите се појави тарифата и на некои други претставници на балканската естрада.

Па така Кија Коцкар наводно по излегување од Задруга за присуство на еден настан била платена 5000 евра.

Една од ретките што зборуваат отворено на оваа тема е хрватската старлета Нивес Целзијус. Имено, таа за време на бракот со фудбалерот Дино Дрпиќ, од своите појавувања наплаќала и по 4000 евра за половина час.

Српските медиуми неодамна објавија и листа од естрадни уметници кои за вакви настани зимаат нешто помалку пари.
Па така познатата старлета Сораја Вучелиќ наводно наплаќа по 500 евра од половина час, додека Станија Добројевиќ „само“ околу 300 евра.

Што се однесува до македонските старлети, тие не сакаат јавно да зборуваат на оваа тема, но велат дека кај нас се уште ретко се случува да заработуваат на овој начин.

Затоа и многу наши познати фаци повеќе се свртени кон објави на социјалните мрежи, а најпопуларните меѓу нив заработуваат и слични суми од само една или две објави на своите профили на Инстаграм.

Facebook Comments
(Visited 8.803 times, 1 visits today)
Loading...