Македонскиот пејач сподели ПРЕКРАСНА ВЕСТ и ги воодушеви сите – ова е ВИСТИНСКИ БЛАГОСЛОВ

Прекрасна причина за славење и среќа во домот на македонскиот пејач, честитките не престануваат да пристигнуваат.

ФОТО: Инстаграм / Димитар Андоновски

Димитар Андоновски или во јавноста познат како најромантичниот пејач соопшти прекрасна вест.

Андоновски со музичката кариера започна релативно млад, а денес може да се пофали со многу успеси зад себе.

Започна како виолинист и дел од младите таленти на тогашната „Плеј потрага по ѕвезда“ на М2 продукција. Денес е еден од најангажираните наши поп-пејачи и дел од бендот „Тајфата и Димитар“.

ФОТО: Инстаграм / Димитар Андоновски

Освен на музиката, посветен е и на семејството.

Неговото срце го освои преубавата Христина.

Христина потекнува од Прилеп, а по професија е наставник по историја.

ФОТО: Инстаграм / Димитар Андоновски

Етикетата најромантичен, пејачот не ја носи залудно.

Освен што јавно, на концерт ја запроси Христина, тој често ѝ изразува и љубов преку статуси на социјалните мрежи.

Плод на нивната љубов е нивниот син Михаил, а сега имаат уште една причина за живот.

ФОТО: Инстаграм / Димитар Андоновски

Имено, Димитар и Христина го добија и својот втор син.

Како што информираше пејачот и второто дете ќе добие библиско име – Гаврил.

„Ти благодарам предобар Господи што денес јас и Христина Андоновски по втор пат сме благословени, и од денес ќе му се радуваме на нашиот втор син.Добродојде сине Гаврил да ми си здрав жив и благословен да се радуваме заедно цел живот“,напиша Димитар.

Честитките не престанаа да пристигаат.

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

Фото: Инстаграм / Димитар Андоновски

 

 

(Visited 171 times, 1 visits today)