Злобна, одмазољубива – ова е најстрашната серија која треба да пристигне во Македонија – актерката открива овој лик има сличности со мене!

Актерка на мегапопуларната серија „Невозможна љубов“ кога ќе се изгаснат рефлекторите.

ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм

Серијата што во моментов се емитува на малите екрани, „Невозможна љубов“ или „Превртливо срце“ ги сруши сите рекорди на гледање, а актерката Ајда Аксел, која ја толкува улогата на злобната Азиза, даде некои детали за нејзиниот лик, но и серијата.

Таа е жена каква, досега немав можност да глумам, рече Ајда.

ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм

За прв пат играм жена, која е претставник на матријархатот, одлучна, но секако, никој не смее да биде толку ужасен како неа, заклучи актерката.

Ајда призна дека единствената сличност помеѓу неа и ликот што го игра е тоа што и двете се обидуваат да бидат силни жени, но големата разлика е во тоа што Азизе е толку злобна и полна со омраза, што дури и актерката била изненадена од некои делови од сценариото .

ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм

Исто така, актерката заклучила дека серијата постигнала планетарен успех, меѓу другото, и заради градот во кој се одвива дејството и каде што се мешале разни цивилизации, па затоа се задржал духот на турската традиција и модернизмот.

Актерката Ајда Аксел ја гледаме во многу серии на Сител кои се хит. Таа ја игра злобната свекрва на Ајшеѓул во Мојот син, а е една од најпознатите турски актерки, со многу улоги и награди за своите 56. години.

ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
ФОТО: Ајда Аксел / Инстаграм
(Visited 963 times, 1 visits today)