Реклама
MAMAРецепти

Познат готвач открива: Овие 5 грешки се прават најчесто при подготвување на тестенините

Реклама

Најбрзо и најлесно е да се нарпават тестенини, па затоа не е ни чудно што тие се често јадење кај луѓето кои постојано се во брзање. Но, сигурни ли сте дека ги подготвувате најдобро што знаете?

Еден австралиски готвач наведува пет грешки кои ги прават повеќето кога самите дома ги приготвуваат тестенините.Најбрзо и најлесно е да се нарпават тестенини, па затоа не е ни чудно што тие се често јадење кај луѓето кои постојано се во брзање. Но, сигурни ли сте дека ги подготвувате најдобро што знаете? Еден австралиски готвач наведува пет грешки кои ги прават повеќето кога самите дома ги приготвуваат тестенините. Истите ви ги пренесуваме во продолжение.

Маркетинг

Ставање сос на тестенините – всушност, треба обратно. Откако ќе се сварат тестенините, ставете ги во садот со сос и дозволете им да ја впијат аромата.

Преварени тестенини – ова е најчеста грешка. Имено, треба да ги извадите две минути пред препорачаното време за готвење, а процесот ќе се доврши додека „лежат“ во сосот.

Маркетинг

Ставање сланина во карбонара – она што го гледате во карбонара сосот во рестораните најчесто не е сланина, туку италијанско месо.

Пробување на самиот крај – готвачите цело време ги пробуваат тестенините, со цел на крај вкусот да биде оптимален.

Несолена вода – најдобро е да ставите сол во водата уште пред да ги додадете тестенините, а не во текот на нивното варење.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button