Реклама
MAMAРецепти

Брзи чупавци, со бело чоколадо и мармалад!

Реклама

Вкусни меки коцки кои се топат во уста.

Состојки:


Бисквит:
јајца 3
шеќер 100 гр
тие се нотка
масло 120 мл
млеко 100 мл
ванилин шеќер 1
прашок за печење 1/2 кеса (6 g)
меко пченично брашно 250 g

Маркетинг

Прелив:
бело чоколадо 150 гр
млеко 200 мл
путер 200 гр
шеќер 120 гр
За валкање:
кокосово брашно од 100 до 150 гр

Премачкување:
Мармалад од шипка, слива или по ваш вкус.

Маркетинг

Подготовока:

За бисквит, ги матиме белките со малку сол и правите цврст бел шлаг.

Жолчките изматете ги со ванилин шеќер додека не добиете бледо жолта боја, додадете масло и млеко и пополека измешајте. Потоа додадете го брашното помешано со прашок за пециво и промешајте. На крајот со лажица убаво измешајте ги белките и додадете ги во другата веќе изматена смеса.

Земете тавче со димензија 32 × 22 см, покријте со хартија за печење и истурете  ја мешавината што погуста, така е подобра. Загрејте ја релната на 180 степени и печете 20 до 25 минути.

По 20 минути печење, проверете со чепкалка за заби колку бисквитот е испечен. Ако на чепкалката не останува слој од бисквитот тоа значи дека е готово извадете го од релна и оставете го да се излади.

Во подлабоко, помал сад растворете чоколадо, млеко, путер и шеќер да се добие мазна смеса.

Изладениот пандишпан се сече на коцки со големина од 4 × 4 cm, секоја коцка оделно ја ставате во растопеното чоколадо потоа ги делите на половина и ги премачкувате со мармалад. На крајот ги валакте во кокос

Чувајте ги во фрижидер во затворена кутија.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button