Во нашите продавници многу тешко можеме да пронајдеме авокадо коe би мижеле веднаш да го консумираме.
Тие најчесто се тврди, а за да подготвиме некој од преубавите рецепти со ова популарно овошје потребно е да се меки. Но, дали сте знаеле дека постои трик со кој можете брзо да го омекнете авокадото, а се што ви е потребно е хартиено ќесе и јаболко. Ставете го авокадото и јаболката во хартиеното ќесе, пресвиткајте го ќесето така што ќе го затворите и оставете така да отстои една ноќ. Следниот ден вашето авокадо ќе биде меко и идеално за консумирање. Јаболкото природно го испушта растителниот хормон етилен кој го поттикнува дозревањето на авокадото, а овој крајно едноставен начин можете да го користите и за друго овошја и зеленчук.
Фит рецепт: Диетален намаз од авокадо »