Каша која може да го спаси вашиот живот: Ги чисти крвните садови, го спречува развојот на малигните болести! (РЕЦЕПТ)
Што може да лечи леќата:
Третман на вируси и заразни болести.Леќата одамна ја препорачуваат лекарите на пациенти кои страдаат од настинка. Ова се должи на нејзиното позитивното влијание.
Ја подобрува состојбата на крвните садови.Рутинот е толку добар во зајакнувањето на крвните садови што фармацевтската индустрија го користи за да направи лекови. Леќата е особено корисна за луѓето кои страдаат од дијабетес. Каша од леќата помага при хемороиди, проширени вени. Ако компирите и лебот ги замените со леќата, сериозно ќе го подобрите вашето здравје.
Третира анемија предизвикана од недостаток на железо.Кога има недостаток на хемоглобин во крвта, тоа значи дека вашите клетки гладуваат. Леќата е богата со железо, па затоа се препорачува за луѓе кои страдаат од анемија. Во тешки случаи, задолжително е да се консумираат лекови пропишани од лекари, како и диета богата со железо, вклучително и леќата.
Помага при губење на тежината.За леќата одамна е познато дека се користи како главен производ за слабеење во строги диети. Леќата е екстремно нискокалорична и здрава храна. Ако сте на диета, кашата од леќата треба да ви биде задолжителен појадок секој ден.
Совршена исхрана за бремени жени.Леќата има високо ниво на фолна киселина, што е особено неопходно за здравјето на мајката и бебето, бидејќи го стимулира формирањето на крв и го прави организмот поотпорен на штетни влијанија врз животната средина.
Експертите се колнат дека леќата може да го спречи развојот на малигнитети заболување. Рамнотежата и корисноста на хемискиот состав ја прават леќата еден од најпознатите житарки кои се користат во борбата против ракот.
Рецепт од каша од леќата:Потребно: вода, сол, брашно од леќата.Подготовка: Ставете вода и сол на котел да зоврие. Потоа додадете го брашното од леќата. Можете да додадете во овој вид каша: сирење, кајмак, јогурт, други семиња (ореви, семки од тиква, семки од сончоглед) или можете да направите слатка каша со додавање на мед итн.