За доматниот сос потребно ви е:
6 килограми домати
2 лажици сол
Маркетинг
4 лажици шеќер
кромид и лути пиперчиња
Маркетинг
целер по вкус
ФОТО: Pixabay
Подготовка:
Доматите добро измијте, исчистете ги и исечете ги на парчиња.
Измелете ги на машина за месо и исцедете ги на цедалка.
Истурете ги во тенџере, додадете сол и шеќер и ставете ги да се варат.
Откако ќе почнат да вријат варете ги 10-15 минути.
Стаклените шишиња во кои ќе го складирате сосот стерилизирајте ги 10 минути 100 Целзиусови степени.
Истурете ги топите домати во топлите шишиња.
На секое шише ставете парче целофан натопен со алкохол или ракија, затегнете со гумена лента и ставете го капачето.
Завиткајте ги шишињата во крпа и оставете ги да се изладат 24 часа.
ФОТО: Pixabay
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .