Зорка Јанчева овојпат ни носи рецепт за пача. А знаете веќе, пача се подготвува денес, а традиционално се јаде утре на Богојавление Водици.
„Јас двете свински коленици ги варам со 1 главица кромид, 1 морков и 2 лажици сол.
Отакако ќе се свари, го одбирам само чистото мевце, го дбробам на ситни парчиња морковот што се вареше со колениците, го дробам ситно и магдоносот, му додавам и першун и три чешниња бело лукче и потоа го полевам со водата што се вареше“ – ни објаснува на наједноставен начин Зорка и додава:
Маркетинг
„кој сака потоа може да си стави и желатин, јас ставив во мојата пача“.
Се разбира, на крајот, оставете ја пачата убаво да се излади на студено.
Маркетинг

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .