Рецепти

Зорка Јанчева ни носи рецепт за највкусна пача – се прави денес, се јаде за Водици

Зорка е толку популарна на социјалните мрежи со тоа што речиси секојдневно го готви и објавува, што многумина ја советуваат да издаде книга-готвач.

Реклама
Реклама

Зорка Јанчева овојпат ни носи рецепт за пача. А знаете веќе, пача се подготвува денес, а традиционално се јаде утре на Богојавление Водици.

„Јас двете свински коленици ги варам со 1 главица кромид, 1 морков и 2 лажици сол.

Отакако ќе се свари, го одбирам само чистото мевце, го дбробам на ситни парчиња морковот што се вареше со колениците, го дробам ситно и магдоносот, му додавам и першун и три чешниња бело лукче и потоа го полевам со водата што се вареше“ – ни објаснува на наједноставен начин Зорка и додава:

Маркетинг

„кој сака потоа може да си стави и желатин, јас ставив во мојата пача“.

Се разбира, на крајот, оставете ја пачата убаво да се излади на студено.

Маркетинг
фото-приватна архива, пачата на Зорка

 

 

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button