Нега и здравје
СО ОВА И ПИЦАТА СТАНУВА СУПЕРЗДРАВА: Големо враќање на заборавената древна пченица
Реклама
Леб од камут брашно:
2 шољички брашно камут
1 шољички сплетино брашно
1 шољичка ржано брашно
1 лажичка сол
2 лажички прашок за пециво
Маркетинг
1 лажица семки од сончоглед
1 лажица месо од тиква
2 лажици маслиново масло
2 шољички минерална вода
Направете смеса (добро е брашното прво да се потпи навечер пред спиење, па наутро веднаш да се замеси), обликувајте го лебот на работна површина со влажни раце и ставете го тавче обложено со хартија за печење.
Маркетинг
Загрејте ја рерната на 220 степени и печете околу половина час до 40 минути. Кога ќе гоизвадите лебот, попрскајте го со вода и завиткајте го со кујнска крпа.
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .