Прочитајте го овој рецепт со кој можете да добиете околу 150 грама овошна салата. Маркетинг Фото: илустрација Овошна салата според готвачот на ЈНА Маркетинг СОСТОЈКИ1. Свежо овошје – јаболка, грозје, банани и портокали, од се по 50 грама (вкупно 200 грама), 2. Исчистени ореви – 2 грама, шеќер во прав – 30 грама, ликер мараскино – 0.1 дл. Вкупна енергетска вредност – 1049 КЈ (251 cal) НАЧИН НА ПОДГОТОВKАкаФото: илустрација Свежото овошје најпрво треба да се измие, па да се излупи, да му се отстранат семките и да се исецка на ситни коцкички. Грозјето исто така треба да се измие, да му се извадат дршките, и потоа да се измеша со останатото исецкано овошје. Посипете мелени ореви и шеќер, прелијте со ликер мараскино (ликер од цреши), благо промешајте и сервирајте во стаклен сад. Напомена: Овошната салата може да се сервира и со сладолед или шлаг. Салатата треба да се направи од повеќе видови овошје, а доколку немате свежо овошје може да се користи и овошје од компот. {JFBCLike url=http://facebook.com/stipka layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light float=right text-align=right} |