Ако вашите уши го имаат овој детаљ, внимавајте на срцев удар

Нови истражувања покажале дека еден посебен дел на вашата ушна шуплина претставува голем индикатор кога станува збор за шансите да доживеете срцев удар во иднина.

Нови истражувања покажале дека еден посебен дел на вашата ушна шуплина претставува голем индикатор кога станува збор за шансите да доживеете срцев удар во иднина. Научниците тврдат дека личностите кои имаат дијагонални ресички, познати како „Франков знак“ во внатрешноста на ушните шуплини, може да имаат поголеми шанси за срцев удар во иднина.

ADVERTISEMENT

srcev

Истражувањето покажало дека 75% од личностите кои имале срцев удар го имале овој знак на ушите, а предизвикан е со редуциран проток на крв, за што се верува дека е знак на затнати артерии.

Facebook Comments
(Visited 249 times, 1 visits today)