Ја чистиме, миеме, а потоа и ја вариме боранијата. Компирот прво го лупиме.
Маркетинг
Сланината ја сечеме на парчиња и ја запржуваме на сосема малку масло, го додаваме ситно исечениот кромид и го пржиме додека не пожолти. Ги тргаме од огнот, додаваме оцет и оставаме да се олади.
Компирот го сечеме на тркалца. Пиперката ја чистиме од семето, па ја сечеме на резанки и ја мешаме со компирот. Ја додаваме и боранијата и сланината со кромидот и сето тоа го посолуваме и му додаваме црн пипер и потоа ја служиме додека е се уште топла.
Маркетинг
Потребни состојки: ½ килограм зелена боранија |
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .