Рецепти

Сузана Аврамовска ни носи рецепт за Палмиерс – вкус и мирис што нѐ враќаат во детството

Неодолива идеја за божиќната трпеза.

Реклама
Реклама

Неверојатните креации што се јадат подготвени, односно, скулптурирани од Сузана Аврамовска оставаат без здив. А секако ќе ве остават и без „празно место“ во желудникот.

Овојпат, пред големиот христијански празник Божиќ, Сузана ни носи извонреден рецепт за печивото Палмиер, чија миризба сигурно ќе ве наврати во детството.

Рецепт

фотографии – Сузана Аврамовска

Една плочка готово лиснато тесто полуодмрзнато, се расукува на работна површина претходно посипана со кристал шеќер и рендана кора од еден портокал, убаво да навлезе шеќерот во тестото…исто се посипува со кристал шеќер (околу 50 гр вкупно) и од страната која се сука.

Маркетинг

Се завиткуваат двата краја кон средината паралелно како за ролат, па уште еднаш да добие изглед како полжавче.

Се сечат тенки парчиња и се редат на хартија за печење во плех.

Маркетинг

Се печат дваесетина минути на 220 степени.

Изладените половинки се натопуваат во растопено чоколадо.

Среќни и весели празници!

А, доколку сте го пропуштиле рецептот за Божиќно дрво од Сузана, еве го линкот:

Сузана Аврамовска ни носи празник за непцето и за очите – Рецепт за божиќно дрво

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button