Победничката на Евровизија, Нета Барзилај, покрај необичниот живот има и необичен стил

Нета Барзилај победничката на натпреварот на овогодинешната Евровизија има 25 години и родена е во Ход Хашерен во Израел.

Таа еден дел од животот поминала во Нигерија, но повторно со семејството се вратила во Израел.

ADVERTISEMENT

Нета за медиумите изјави дека животот не и бил лесен. Има служено воен рок во својата татковина, работено како бебиситерка и келнерка за да заработи за живот.
Песната „Toy“ и донесе победа на Евровизија, но и светска слава.

ADVERTISEMENT

 

Мислењата околу песната се поделени. Таа има необичен стајлинг што можеме да го видиме од фотографиите, но и неспорно голем вокален потенцијал.

Facebook Comments
(Visited 2 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT