Денес ви несиваме рецепт за старинска проја, каква што некогаш подготвувале нашите баби, од наједноставните состојки што ги имале дома.

Тоа значи: без јајца, без млеко, јогурт или сирење – само со пченкарно брашно, вода и уште неколку основни состојки.
AdvertisementНо тоа што ја прави исклучително мека и вкусна е – свинската маст.
Состојки:
500 грама пченкарно брашно
1 полна лажица сол
Advertisement
600 мл вода (се додава постепено)
1 лажица свинска маст (растопена)

Подготовка:
Сите состојки добро се соединуваат и се истураат во тава подмачкана со маст.
Се пече 50 минути на 200 степени.

На здравје!
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .