Рецепти

Не знаете што за ручек? Наш предлог за денес – шпанска паеља

Реклама
Реклама

Што може да биде покарактеристично за Шпанија од Паељата?

Многу е тешко како турист да добиете добра паеља. Taa традиционално се готви во големи тави на жар од гранки од портокал, но денес ќе ви претставиме еден рецепт кој можете да го направите во Вашата кујна.

Маркетинг

ПОДГОТОВКА

Шафран
Кромид 2-3 мали главички да се запржи,
Пилешко месо исечено на мали парчиња, без зејтин, да се запржат малце, па се става кромид и масло – се додека кромидот не се карамелизира.

Маркетинг

Морков, грашок, пипер.

Се додава ориз 200 грама, и се остава од 30 секунди до една минута.

Една чаша бело вино – 150 грама

Во исто време треба да подготвите и супа со пилешка коцка – половина литар.

Кога ќе се исуши виното, се додава пола чаша од супата, се меша, па се додава половина чаша вино, па пак тоа што останало од супата (треба да оставите само малку од супата која ќе ви биде потребна на крај).

Шафран по желба …

Целото време се вари на 3/4

На крајот се додава последното од супата, па се покрива со капак и се намалува на 1.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button