Што може да биде покарактеристично за Шпанија од Паељата?
Многу е тешко како турист да добиете добра паеља. Taa традиционално се готви во големи тави на жар од гранки од портокал, но денес ќе ви претставиме еден рецепт кој можете да го направите во Вашата кујна.
ПОДГОТОВКА Шафран Маркетинг Морков, грашок, пипер. Се додава ориз 200 грама, и се остава од 30 секунди до една минута. Една чаша бело вино – 150 грама Во исто време треба да подготвите и супа со пилешка коцка – половина литар. Кога ќе се исуши виното, се додава пола чаша од супата, се меша, па се додава половина чаша вино, па пак тоа што останало од супата (треба да оставите само малку од супата која ќе ви биде потребна на крај). Шафран по желба … Целото време се вари на 3/4 На крајот се додава последното од супата, па се покрива со капак и се намалува на 1. |