Неколку совети за правилно нанесување парфем

Мирисот на жената е едно од најважните оружја во освојувањето на мажот, па токму поради тоа денес ви прикажуваме неколку начини на кои можте да ги нагласете мирисните ноти.

 parfem

ADVERTISEMENT

Мирисот на жената е едно од најважните оружја во освојувањето на мажот, па токму поради тоа денес ви прикажуваме неколку начини на кои можте да ги нагласете мирисните ноти.

ADVERTISEMENT

Многу е важно каде го чувате парфемот

Доколку сакате вашиот омилен парфем да трае подолго, не го чувајте во бањата или на некое друго влажно и топло место. Жештината, светлината и влагата ќе го намалат квалитетот на парфемот, а можат и да влијаат на промена на мирисните ноти. Подобро чувајте го на суво и пријатно место и избегнувајте во близина на прозори.

Користете масло за повеќе да го задржите мирисот 

ADVERTISEMENT

Жените со помасна кожа подолго го задржуваат мирисот на парфемите. Затоа, доколку имате сува кожа, нанесете маслена база на телото која ќе ја храни кожата и ќе го продолжи мирисот на парфемот.

Практикувајте парфемот да го нанесувате на топли места

Кога нанесувате парфем, одберете неколку подрачја со пулс (вратот, над папокот, под лактот, зглобовите) на кои ќе го нанесете парфемот. Ова се најтоплите подрачја кои ќе овозможат мирисот да се прошири по целото тело и да потрае во текот на целиот ден.

 

Извор: boza.mk

 

Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT


loading...