Тиквата е евтин, но здрав десерт. Бидејќи сега е нејзината сезона, во продолжение ви прикажуваме два вкусни и брзи рецепти за нејзина подготовка.
Печена цела тиква
За да испечете цела тиква потребно е прво добро да ја измиете, потоа со нож да ја засечете тиквата на целата површина, да ја ставите во тепсија и да печете еден час на температура од 200 степени. Испечената тиква ја сечете на половина и ги отстранувате семките.
Тиква на парчиња
Добро ја миете од надвор , ја сечете на парчиња по должина, редите во тепсија обложена со хартија за печење и печете на 200 степени околу 40 минути.
Маркетинг
На вака испечената тиква можете да ѝ додадете цимет или шеќер во прав и топла да ја сервирате.
Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .