Костените можете да ги искористите и на овој интересен начин.
Потребни состојки:
- 2 чаши исчистени костени
- Варено пилешко исечено на коцкички
- 2 стебленца ситно исечкан целер
- Една печена црвена пиперка од тегла (исто така исечкана)
- 2 супени лажички мајонез
- Сол и бибер по вкус
Начин на подготовка: Најпрво излупете го костенот, а потоа варете го во пилешка супа или вода, околу 10 минути. Исцедете го и оставете го да се олади, па потоа ситно исечкајте го. Во чинија измешајте ги сите состојки, додајте малку мајонез за смесата да биде потечна, а сепак и доволно цврста. Чувајте ја во фрижидер најмалку два часа. Потоа одозгора можете да додадете и цел костем, како декорација. Саматата можете да ја јадете сама или да ја ставите во сендвич.
Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .