Гостите ќе ви бидат воодушевени!
Потребни состојки:
- 500 грама бело пилешко месо
- 300 грама шунка
- 300 грама кашкавал
- 200 грама маринирани шампињони
- 5 јајца
- 200 грама кисела павлака
- 1 лажичка масло
- 2 лажички брашно
- 10 грама прашок за пециво
- мешавина од зачини
Начин на подготовка: Во посолена вода сварете го месото посебно, исцадете го од течности, изладете го и ситно исечкајте го. Шунката исечете ја на парчиња, кашкавалот изрендајте го со крупно ренде, а шампињоните исечете ги на тенки листови. Во еден плех за печење со димензија од приближно 30х20cm ставете масло и малку брашно. Вареното и исечкано месо ставете го на дното на садот, ставете шампињони, а преку нив шунка и на крај рендан кашкавал.
Изматете ги јајцата, павлаката, додајте брашно, прашок за пециво и зачини по вкус. Изматената смеса прелијте ја преку содржината во садот. Преку неа ставете алуминиумска фолија. Печете во загреана рерна на 200 степени, околу 30 минути, а потоа тргнете ја фолијата и печете уште 15 минути. Оставете ја да се олади, пожелно во фрижидер, за да можете убаво да ја сечете на парчиња.