Не пропуштајте да ги пробате овие солени палачинки.
ФОТО: foodnetwork.co.uk
Потребни состојки:
1 чешне лук
300 грама шампињони
250 грама крем сирење
2 лажички маслиново масло
сол, бибер
Начин на подготовка: На маслиново масло запржете едно чешне лук. Кога ќе добие златна боја, извадете го и додајте ги сечканите шампињони. Динстајте додека не испари сета вода од нив, а потоа ставете сол и бибер. Кога добро ќе се оладат шампињоните, додајте крем сирење и добро промешајте. Додајте сол и бибер, а ако е потребно ставете и малку млеко. Една по една палачинка филувајте ги со кремот од шампињони и замотете ги. Ако сакате, и преку нив ставете крем сирење.
Advertisement
Добар апетит!
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .