Љубителите на компир и кашкавал сигурно не ќе можат да му одолеат на овој рецепт…
Потребни состојки:
- 400 грама сварени компири
- 70 грама рендан пармезан
- 80 грама салама или пршута
- Парчиња кашкавал – толку колку што ќе направите бомбици
- Магдонос, сол, бибер
- 1 јајце и презла
Начин на подготовка: Потребно е да направите пире од компир и да ги измешате во него сите состојки освен кашкавалот, да направите бомбица, а внатре да вметнете парче кашкавал. Потопете ги бомбиците во изматени јајца, па во презла и ставете да се печат на 190˚С, 25 минути.
Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .