3 најчести причини поради кои пудрата исчезнува од вашето лице

ADVERTISEMENT

Исчезнувањето на пудрата и сјајот кој се појавува на одредени делови од вашето лице, е резултат на неправилно користење на пудрата. За среќа, постојат начини на кои можете тоа да го избегнете. Во продолжение проследете ги неколкуте наши совети.

Подгответе го лицето за нанесување пудра

Пред на нанесете пудра, потребно е добро да го исчистите вашето лице и да нанесете тенок слој на дневен крем кој одговара на вашата кожа. Овој чекор е особено важен затоа што ќе ви овозможи пудрата подобро да се прилагоди на вашата кожа.

ADVERTISEMENT

Изберете ја идеалната пудра за вашата кожа

Пудра во прав, камена или течна ви стојат на располагање. Оние кои имаат масна кожа подобро е да користат пудра во прав, со цел да постигнете матирачки изглед на кожата.

Апликатор за нанесување

Нанесувањето на пудрата со прсти не е најдобра идеја, затоа што брзо се впива во вашите пори. За да го избегнете тоа, користете „помошници“ кои ќе ви возможат рмномерна распределба на лицето.

Facebook Comments
(Visited 10 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT