Три производи за нега кои треба да почнете да ги користете пред триесеттата

Сакате лице без брчки? Еве кои козметички производи би требало да ги користите пред својот триесетти роденден.

1. Дневен и ноќен крем за лице

Со нивна помош кожата ќе ви остане млада подолго време. Потребно е да имате една за ден, една за ноќ, затоа што така ќе си пружите 24-часовна нега.

2. Крем со заштитен фактор

Иако многумина тоа го прават само преку летото, потребно е вашата кожа да ја штитите во текот на целата година, со цел подолго време да ви остане младолика.

ADVERTISEMENT

3. Крем за околу очи

Кожта околу очите е потекна отколку на остатокот од лицето, па обично и овде се појавуваат првите знаци на стареење. Со цел да ги одложите првите брчки, почнете уште во дваесеттите да користите креми наменети исклучиво за областа околу очите.

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed