Реклама
BEAUTYНега и здравје

Придобивките од јапонското јаболко се големи – еве зошто треба да го консумирате

Реклама

Сезона е на јапонски јаболка, а тие ви нудат многу користи за кои можеби и не сте слушнале. Јапонското јаболко има ниска количина на калории и масти, а исто така е добар извор и на растителни влакна кои помагаат при варењето на храната.

ФОТО: foodnavigator-usa.com

Богати се со полифеноли – антиоксиданти. Овие состојки помагаат при превенцијата од рак. Имаат и антиинфекциско својство и се добри за имунитетот. Витамин А, бета каротен, ликопен, лутеин и криптоксанин. Овие состојки штитат од штетното дејство на слободните радикали, кои го забрзуваат стареењето, а и се извор на други здравствени проблеми.

Свежите јапонски јаболка содржат минерали како манган, бакар, фосфор и калциум. Овие минерали го подобруваат размножувањето на црвените крвни зрнца. Исто така се и одличен извор на витамин Ц, при што ако редовно ги консумирате ќе си го зајакнете имунитетот и ќе успеете да ги совладате вирусите и настинките кои владеат во зимскиот период.

Маркетинг

Јапонското јаболко се препорачува да се јаде свежо, откако ќе омекне. Јаболкото лесно се лупи и се јаде срцевината. Ова овошје може да се користи и за слатко или пита. Во Јапонија го користат како додаток на оризот.

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button