Поучна приказна: Што мислат луѓето за мене?

Можеби после оваа мудра приказна вашите грижи ќе исчезнат.

ADVERTISEMENT

Си живеел еден учител кој целосно бил незаинтересиран што другите мислат за него. Љубопитни, неговите учители го прашале како го достигнал тој степен на внатрешна слобода.

ADVERTISEMENT

Учителот се насмеал и рекол:

До своите дваесетти години не се грижев што мислат другите за мене. После дваесеттите не престанав да се грижам за тоа што мислат другите за мене. И тогаш еден ден, после своите педесетти, сфатив дека другите никогаш и не размислувале за мене.

Facebook Comments
(Visited 32 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

loading...

loading...