Порано или подоцна, Бог ќе ви го даде она што отсекогаш ви требало

ADVERTISEMENT

Уморни сте од обидувањата да ги исполните туѓите очекувања, а тие сепак не го ценат вашиот напор. Уморни сте од да ги следите целите кои секогаш ви изгледаат толку далеку… Можеби сте уморни од одбивања, неуспеси и разочарувања. Но, не заборавајте дека Бог е секогаш на вашиот пат. Кога сте загрижени, збунети, тажни и разочарани, сетете се дека Бог никогаш не ве заборава.

Бог секогаш знае што сака вашето срце. Ги слуша вашите молитви и ги знае вашите борби. Тој знае како плачете во ноќта и колку ви е тешко да ги задржите солзите во текот на денот.

ADVERTISEMENT

Можеби Бог ве тера да почекате малку подолго пред да ги прифати вашите желби и вашите молби. Кога најмалку очекувате, работите ќе се завршат на најдобриот можен начин. Бог секогаш ви ги дава работите во вистинското време, тогаш кога би го знаеле вистинското значење на трпението и истрајноста. Тој сака да растете и да се борите. Бог никогаш нема да ви го даде товарот кој не можете да го носите.

Facebook Comments
(Visited 19 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT