Рецепти

Похувани тиквички

Реклама
Реклама

Ова е многу лесен и брз начин за подготовка на похувани тиквички, со кој можете да додадете и сирење или некои други ситно исечкани состојки.

Маркетинг

Состојки

2 поголеми тиквички (или 3 помали)
3 јајца
3 чешниња  лук
50 гр. сирење (не е задолжително)
брашно
сол или зачин од сув зеленчук
свеж магданос
свежи зачински билки

Начин на подготовка

Маркетинг

Излупете ги тиквичките (доколку се многу млади можете само да ги измиете) и исечете ги. Направете смеса од јајца и испасиран лук, исечкан свеж магданос и брашно (додадете го постепено). Смесата треба да биде малку погуста од смеса за палачинки. Додадете сол или зачин по вкус и изрендајте сирење (по желба). Потопете ги тиквичките во смесата и пржете ги на загреано масло. Свртете со поширока лопатка и кога ќе бидат готови изадете ги и ставете ги на хартија за да се исцеди вишокот маснотии. Украсете со свежи зачински билки.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button