Пет минути со Ксенија Николова: „Емотивен манипулатор е секој човек кој своите фрустрации ги лечи создавајќи туѓи“

Млада, успешна, талентирана, девојка која во тинејџерските години ја запознавме во телевиското шоу „Бејби шоу“, сега веќе изградена личност. 

Ксенија Николова е дамата која црпи инспирација од својот живот, секојдневие и така ги создава своите романи.

ADVERTISEMENT

Пред само неколку дена ја објави и твојата четврта книга. Кој е емотивниот манипулатор?

Секој човек кој своите фрустрации ги лечи создавајќи туѓи.

Каде и кога започна Ксенија со пишување?

Одамна, од кога помнам за себе. Првото дело го издадов на 19 години.

ksenija 1

Има ли автобиогравски текстови и настани во твоите романи?

Има, нормално. Не се сите, ги нема многу, но ги има.

Од каде црпиш идеа и инспирација?

Од секојдневието, од луѓето, од животот.

 

Какви се досегашните критики за „ Емотивен манипулатор“?

Позитивни, што ми е најдраго и најважно.

ksenija3

Девојка која ја запознавме на телевизиските екрани со „Бејби Шоу“, колку и фали на Ксенија глумата и појавувањето во медиуми?

Воопшто, искрено.

ksenija 2

Каде се гледаш за 10 години од сега?

Во својот дом, со полици полни книги меѓу кои некои се со мој потпис, со семејство кое го сакам и ми дава мир, и надвор од домот на работа, бидејќи никогаш не сакам да сопрам да создавам. Смирена, со негувана кожа и коса, со насмевка и душа исполнета.

Разговараше: Ивана Крстеска 

Facebook Comments
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.