Доктор Оз: Ова е најдоброто нешто што можете да го направите за вашата психа

Мехмет Оз, во светот познат како доктор Оз, открива што е најдоброто што можете да го направите за своето ментално здравје и тоа целосно бесплатно!

ФОТО: spiritualityhealth.com

„Најдоброто што можете да го направите за да ви остане здрава вашата психа, е да преземете иницијатива. Не бидете пасивен играч во нечија друга приказна. Бидете главниот лик во својата приказна. Одлучете се што сакате да направите и почнете со тоа. Не значи дека треба да бидете агресивни и непристојни, туку само да преземете контрола над својата судбина“, советува доктор Оз.

Прочуениот Оз верува дека ожете да научите како да ја контролирате својата судбина низ неколку едноставни навики. Тие навики на пример би можеле да значат станување секој ден во исто време и легнување во кревет во одреден час. И таквата навика има неверојатен позитивен ефект на менталното здравје на една личност. Тој сугерира дека, недоволно сон предизвикува најмногу проблеми.

Ако спиењето не беше потребно, тогаш, со еволуцијата оваа потреба сигурно би исчезнала. Спиеме затоа што мораме да спиеме. Покрај другото, спиењето ни го чисти умот, смета доктор Оз.

Слваниот доктор како корисна навика на набројува и медитацијата, но и здрава исхрана и трудот да не ве повредуваат работи кои немаат никаков ефект на вашиот живот.

Facebook Comments
(Visited 28 times, 1 visits today)