Ослабете до 2 килограми со оваа брза и лесна диета од само 72 часа

ADVERTISEMENT

Оваа диета се држи само 3 дена (72 часа), и секое прекувремено држење е само контрапродуктивно.

Експрес диетата е одлична за кратки патеки и таа значајно ја ограничува количината на храна која се внесува, а поради ова доаѓа до благ дефицит на витамини и минерали, што би требало да ги надополните со адекватни суплементи.

ADVERTISEMENT

Напомена: Не држете ја повеќе од 3 дена!

Ден 1

Појадок: Едно парче интегрален леб и една чаша млеко

Ручек: 300 грама пире од компир и една чаша чај (зелен или црн)

ADVERTISEMENT

Вечера: 250 грама салата од варен компир, варени јајца со маслиново или сончогледово масло, една чаша чај (зелен или црн)

Ден 2

Појадок; Една чаша млеко

Ручек: 200 грама пире од компир, 100 грама салата од зеленчук (најдобро е мешано сезонско овошје), една чаша чај (зелен или црн)

Вечера: Еден свеж домат, чаша чај (зелен или црн)

Ден 3

Појадок: Едно парче интегрален леб, една чаша кафе (без шеќер)

Ручек: 300 грама пире од компир, една чаша чај (зелен или црн)

Вечера: 250 грама салата од варен компир или варени јајца со сончогледово или маслиново масло, една чаша чај (зелен или црн)

Facebook Comments
(Visited 43 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT