Брзо и лесно: Намирница која за неколку секунди ќе ги исчисти дамките од кафе

Сигурно и вам некогаш ви се случило да го пиете првото утринско кафе со полуотворени очи и… да, кафето да заврши на вашата гардероба… Но, не грижете се, постои еден едноставен начин кој ќе ви помогне да ги исчистите дамките. Она што ви е потребно е млеко.

Натопете ја со млеко површината на која се наоѓа дамката, оставете постои околу половина час, па потоа тој дел исперете го со ладна вода. Потоа, ставете ја облеката во машина за перење и исперете ја на стандарден начин.

ADVERTISEMENT

Со цел дамките целосно да исчезнат, мора да користите ладно млеко. Во спротивно, топлото млеко ќе направи повеќе штета отколку корист.

 

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed