MAMA

    Омилената торта на Тито – вака ја правеле старите домаќинки, а залакот е царски!

    Омилената торта на Тито – вака ја правеле старите домаќинки, а залакот е царски!

    Сите знаеме дека Јосип Броз Тито бил голем хедонист, па така имал и префинет вкус за храна. Ова е една…
    Најевтината здрава чорба – брза, превкусна и речиси бесплатна!

    Најевтината здрава чорба – брза, превкусна и речиси бесплатна!

    Со само неколку основни состојки што сигурно веќе ги имате во кујната, можете да подготвите топол, хранлив и освежувачки оброк.…
    Кога за првпат си го виде синот, почна да се моли – приказна што го допре светот!

    Кога за првпат си го виде синот, почна да се моли – приказна што го допре светот!

    Велат дека е потребно цело село за да се одгледа едно дете, а тоа посебно важи за Рис Џејмс и…
    Најдобра селска гибаница се прави само на овој начин, готова за 5 минути – посебна крцкавост ѝ дава една состојка

    Најдобра селска гибаница се прави само на овој начин, готова за 5 минути – посебна крцкавост ѝ дава една состојка

    Гибаницата е едно од најомилените јадења во македонската па и балканската кујна, препознатлива по својата сочност и богат вкус. Оваа…
    Бегство од градскиот хаос: Комитски Конак – таму каде што воздухот лекува, а вкусовите опиваат

    Бегство од градскиот хаос: Комитски Конак – таму каде што воздухот лекува, а вкусовите опиваат

    На само неколку километри од Пробиштип, во живописното село Плешенци, се крие вистинска ризница на традицијата и спокојот – комплексот…
    Како да ја спасите пресолената супа? Корисни трикови за секоја домаќинка

    Како да ја спасите пресолената супа? Корисни трикови за секоја домаќинка

    Замислете ја следнава ситуација: додавате уште една прстофат сол во супата или, уште полошо, капакот од соларникот ви паѓа, и…
    Трик за џигерот да биде мек како путер – рецепт од тетратката на баба, се топи во уста!

    Трик за џигерот да биде мек како путер – рецепт од тетратката на баба, се топи во уста!

    Ако досега сте мислеле дека џигерот секогаш мора да биде сув и жилав, време е да го пробате овој едноставен,…
    Back to top button