MAMA

    Манастирски рецепт за посна, а превкусна боранија -ручек полн со ароми и витамини

    Манастирски рецепт за посна, а превкусна боранија -ручек полн со ароми и витамини

    Велигденскиот пост започнува денес, на 3 март, па домаќинките веќе однапред планираат што ќе подготвуваат за ручек и за останатите…
    Кралица на микрочиповите – која е Лиса Су, жената што ја обликува иднината на технологијата

    Кралица на микрочиповите – која е Лиса Су, жената што ја обликува иднината на технологијата

    Лиса Су не е само успешна извршна директорка – таа е симбол на трансформација, иновација и лидерство. Во време кога…
    Омилената торта на Тито – вака ја правеле старите домаќинки, а залакот е царски!

    Омилената торта на Тито – вака ја правеле старите домаќинки, а залакот е царски!

    Сите знаеме дека Јосип Броз Тито бил голем хедонист, па така имал и префинет вкус за храна. Ова е една…
    Најевтината здрава чорба – брза, превкусна и речиси бесплатна!

    Најевтината здрава чорба – брза, превкусна и речиси бесплатна!

    Со само неколку основни состојки што сигурно веќе ги имате во кујната, можете да подготвите топол, хранлив и освежувачки оброк.…
    Кога за првпат си го виде синот, почна да се моли – приказна што го допре светот!

    Кога за првпат си го виде синот, почна да се моли – приказна што го допре светот!

    Велат дека е потребно цело село за да се одгледа едно дете, а тоа посебно важи за Рис Џејмс и…
    Најдобра селска гибаница се прави само на овој начин, готова за 5 минути – посебна крцкавост ѝ дава една состојка

    Најдобра селска гибаница се прави само на овој начин, готова за 5 минути – посебна крцкавост ѝ дава една состојка

    Гибаницата е едно од најомилените јадења во македонската па и балканската кујна, препознатлива по својата сочност и богат вкус. Оваа…
    Back to top button