Доктор категорично тврди – ако внесувате доволно од овој витамин не можете да добиете рак!
Храната богата со витамин Б17
– Семки од овошје: јаболка, кајсии, праски, круши и сливи (најдобар извор на амигдалин)
– Вариво: пченка, грав, леќа, грашок, грав од видот Лима, боранија
– Јаткасто овошје: горчлив бадем (најбогат природен извор на Б17), австралиски (макадамски) орев, индиски бадем
– Бобинки: црна црница, боровинки, аронија, капини, малини и јагоди
– Житни култури: овесен гриз, јачмен, кафеав ориз, пченичен гриз, просо, ‘рж, хељда
– сусам и ленено семе, шеќерна трска
Витаминот Б17 може да се најде и во пивскиот квасец и месото од тиква. Докторот предупредува на уште еден важен фактор на ризик – хемикалиите кои се внесуваат во организмот преку храната. Водете сметка убаво да ги исплакнете и рацете и садовите по употребата на хемикалии. Ако на садовите останат траги од хемикалии, кога ќе ставите топла храна или пијалак, тие ќе ги апсорбираат отровите во себе и истите ќе завршат во вашето тело. Што се однесува до отстранувањето на отровите од овошјето и зеленчукот, Манер препорачува да се истрие кората со сол и да исплакнете со вода.
Каква храна (не) треба да јадете ако се борите со кандида >>
Извор: Stil