Компир – паприкаш можете да подготвите и со кртина од свинско, пилешко, јунешко месо или со домашни колбаси, но овој рецепт е без месо. Маркетинг Ова јадење го сакаат и вегетаринајците па го подготвуваат без месо, а ние ви предлагаме една супер верзија која е идеална за оние кои не сакаат или во моментот немаат месо. СОСТОЈKИ1 кг. компири, 2 чешниња лук, 1 лажичка пире од домати, 4 лажички кисела павлака, 1 лажичка брашно, малку мелен црвен пипер, малку масло, малку сол или зачин за јадење. Маркетинг ПOДГОТОВKАКомпирот излупете го, измијте го и исечете го на коцки. Додадете кисела павлака измешана со пире од домати и зачин за јадење и на тивко варете околу 5 минути. Послужете го топло со салата и домашна погача. Извор:recepti.hr {JFBCLike url=http://facebook.com/stipka layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light float=right text-align=right} |