Рецепти

Компир-паприкаш без месо

Реклама
Реклама

Компир – паприкаш можете да подготвите и со кртина од свинско, пилешко, јунешко месо или со домашни колбаси, но овој рецепт е без месо.

Маркетинг

Ова јадење го сакаат и вегетаринајците па го подготвуваат без месо, а ние ви предлагаме една супер верзија која е идеална за оние кои не сакаат или во моментот немаат месо.

СОСТОЈKИ

1 кг. компири, 2 чешниња лук, 1 лажичка пире од домати, 4 лажички кисела павлака, 1 лажичка брашно, малку мелен црвен пипер, малку масло, малку сол или зачин за јадење.

Маркетинг

ПOДГОТОВKА

Компирот излупете го, измијте го и исечете го на коцки.
На масло пропржете го исечканиот лук, додајте брашно и мелена пиперка, а потоа и исечениот компир. Посолете, залијте со вода се да биде убаво покриено и варете додека компирот не омекне.

Додадете кисела павлака измешана со пире од домати и зачин за јадење и на тивко варете околу 5 минути. Послужете го топло со салата и домашна погача.

Извор:recepti.hr

{JFBCLike url=http://facebook.com/stipka layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light float=right text-align=right}

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button