Кокосово масло – нешто што МОРА да го имате

ADVERTISEMENT

Кокосовото масло е една од неколкуте намирници кои можеме да ги наречеме супернамирници. Најновите истражувања потврдиле дека тоа благотворно влијае на општото здравје, но и на изгледот на кожата, косата, ноктите.

Еве неколку совети од нас кои веруваме дека ќе ги прифатите добронамерно:

ADVERTISEMENT

1. Доколку често ги миете рацете, па кожата ви е испукана и сува, тогаш нанесувајте кокосово масло два пати дневно.

2. Пред миење на косата, на краевите на косата нанесете кокосово масло. Така ќе добиете повеќе мекост на вашите испукани и суви врвови. Најдобро е да го држите што е можно повеќе.

3. Кокосовото масло е честа состојка во многу природни пилинзи и маски за кожата. На пример, во малку кокосово масло додајте и малку шеќер, па ќе добиете одличен пилинг за мека и нежна коса.

ADVERTISEMENT

4. Нанесете малку кокосово масло на усните пред спиење, па со тоа ќе им ја дадете потребната хидратација.

5. Кокосовото масло може да ви помогне и при отстранувањето на шминката. Ставете го на памук, но само внимавајте да не дојде во допир со очите.

6. Користете кокосово масло на областа под очите, со цел да ги намалите подочниците и брчките.

7. За да го поттикнете растот на костата, втријте кокосово масло на местата каде што косата ви се проретчува. Може да се применува и на вегите.

Facebook Comments
(Visited 16 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT