Младите келераби ги луштиме и сечеме на нешто подебели парчиња и ги потопуваме во посолена вода, со малку оцет.
Маркетинг
Кога келерабите ќе омекнат, го цедиме и ги зачинуваме со масло, оцет, ситно исецкан кромид и лист од магданос. Салатава од келераби може да ја зачиниме и со мајонез, разблажен со павлака.
Потребни состојки:
Маркетинг
4 главици келераби
1 главица кромид
Листови од магданос
Масло
Оцет
Сол
Врати се на првата страна.
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .