Култура[тор]

Imaginarium Of Dr. Parnassus

Imaginariuf Of Dr. Parnesis  на култниот режисер (од култните Монти Пајтон) Терри Гиллиам е приказна за човекот што ја продал душата на гаволот сместена во модерно време.“

Овој високобудџетен филм со фасцинантни и импресивни визуелни ефекти, усше во текот на снимањето доби огромен публицитет поради ненадејната смрт на Heatd Leadger, чијашто улога ја довршија најтражените холивудски ѕвезди на денешнината Johnny Depp, Colin Farrel и Jude Law.

Пред илjада години непоправливиот коцкар др. Парнассус се обло\ил со гаволот, господин Ниk и на облог добил вечен живот.Неколку века подоцна др. Парнассус ја срекава љубовта на својот жвот исо г-дин. Ник склучва нов договор. о замена за бесмртноста добива младост, но под услов неговата керка Валентина да стане сопственост на Г-дин Ник кога ке наполни 16одини.Времето проага бргу, Валентина се приближва на своите 16 гodини i г-дин Ник доага по неа.Како и дважцата се зависници на обложувањето, договараат нов облог – Валентина ке ја добие оној кој прв ке заведе пет души.Парнассус очајнички посакува да ја спаси својата сакана керка и нејзината рака ја ветува на оној што ке му помогне во победата над гаволот … започнува неверојатна трка со времето

 

 

Маркетинг

Поврзано

Back to top button