Рецепти

Гибаница од макарони и спанаќ

Реклама
Реклама

За оваа гибаница нема потреба да купувате или развлекувате кори. Работата одлично ќе ја заврши едно пакување макарони.

Маркетинг

Состојки

250 гр. макарони (или слични тестенини)
500 гр. свеж спанаќ (или 300 гр. замрзнат)
400 гр. тврдо бело сирење
6 јајца
2,5 дл. млеко
1 дл. јогурт
3 лажици брашно
½ кесичка прашок за пециво
сол

Подготовка

Маркетинг

За подготовка на ова јадење ќе ви бидат потребни околу 60 минути.

Сварете ги тестенините, исцедете ги и измијте ги со ладна вода. Сварете го спанаќот, исцедете го и оставете го да се олади. Изрендајте го сирењето, додајте ги јајцата и убаво изматете со жица. Потоа во јајцата и сирењето додадете го млекото, јогуртот и брашното и заматете, па додајте го прашокот за пециво и уште малку матете. Во добиената смеса измешајте ги макароните и спанаќот, посолете по вкус (во зависност колку е солено сирењето што го користите), убаво измешајте и ставете ја во подмачкан плех од средна големина. Ставете го плехот во претходно загреана рерна на 190°C и печете додека гибаницата не порумени.
Се служи со јогурт или кисело млеко.

Извор: www.coolinarika.com

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button