Никогаш не би погодиле: Еве кој ден е идеално да се мерите на вагата

ADVERTISEMENT

Додека во текот на неделата редовно губиме тежина, еднакво толку за викенд се здебелуваме. Па така, во недела имаме најголема тежина, а во петок тежиме најмалку.

Меѓутоа, како можеме да ја дознаеме својата вистинска тежина кога вагата постојано покажува нешто друго? Одговорот гласи: Треба да се мерите во среда! Имено, во средина на неделата вагата покажува просечна тежна според која можете добро да се ориентирате.

ADVERTISEMENT

Колку често треба да се качувате на вагата?

Едно истражување покажало дека што поретко се мереле испитаниците, толку повеќе губеле од својата тежина. Па, ако сакате постојано да слабеете, се препорачува да се мерите најмалку еднаш неделно. Така ќе ја имате под контрола вашата тежина, односно моќта да се контролирате себеси.

Facebook Comments
(Visited 4 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT